dinsdag 10 januari 2012


Met andere ogen


Workshop programma 2012

Van theorie naar praktijk


Inspirerende workshops voor doeners & zoekers die gelijkheid nastreven in de internationale samenwerking met gemarginaliseerde groepen.

Wie?
De workshops zijn bestemd voor deelnemers die hun kennis en inzichten omtrent het ontwikkelingswerk willen vergroten in een omgeving die aansluit op de dagelijkse praktijk van het werken in een ontwikkelingsland. De deelnemer staat in deze workshops centraal. Aangezien een groep uit maximaal tien deelnemers bestaat, zijn de workshops intiem en intensief.

Wat?
De workshops hebben als doel de deelnemers meer inzicht te geven in hun eigen positie en/of in de positie die zij binnen de OS wereld in zouden willen nemen. Dat kan een positie als bestuurslid of anders medewerker/vrijwilliger in een ontwikkelingswerk project in binnen- of buitenland zijn. De praktijkervaring en nieuwe inzichten die tijdens de workshops zijn opgedaan, kunnen de deelnemers bij terugkeer in eigen land effectief inzetten en aan anderen doorgegeven. Wezenlijk onderdeel van de workshops is het contact met de lokale bevolking en bezoek aan lokale ontwikkelingswerkprojecten.  Door middel van observeren, vragen stellen op locatie en het achteraf analyseren van hetgeen men heeft waargenomen, leren deelnemers hoe zij een project kunnen beoordelen. Tijdens de workshops werken cursisten aan themas die nauw verbonden zijn met de dagelijkse praktijk in de ontwikkelingslanden, maar is er ook ruimte voor de persoonlijke interesse van de deelnemers.

Waar?
Deelnemers verblijven en volgen de workshops in een van de gebouwen waar zich ook een rehabilitatieproject voor kinderen bevindt. Het cursusgebouw is gelegen in de directe nabijheid van de gastvrije, maar arme gemeenschap van Yoff, een deelgemeente van Dakar. Tijdens het verblijf nuttigen de deelnemers hun maaltijden samen met de kinderen, maar ook met families uit de lokale bevolking.
Van Nederland naar Senegal is het circa 6 uur vliegen. Dakar ligt op het meest westelijke punt van het Afrikaans continent. Hier staat ook de eerste lichtboei van Afrika. Tijdens de cursusperiode is er voldoende tijd voor ontspanning en ontdekkingen. Het strand bevindt zich op 200 meter.

Kosten!De ticket moet men zelf regelen en zal circa 450 tot 650 Euro kosten, afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij en reisperiode. Deelname aan de workshops inclusief 14 dagen/nachten verblijf met volpension bedraagt 900 Euro. Extra verblijfsdagen vóór of ná de workshops, 28 euro per dag. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

plaats een reactie we horen graag van je!