zondag 4 september 2011

Elk nadeel heeft z'n voordeel


Ook Association Dakarkids moet flink besparen. De politieke situatie in Senegal staat onder druk door a.s. verkiezingen in het voorjaar van 2012 waardoor ons overleg met de Senegalese overheden nagenoeg stil ligt. De publieke sector is in de afgelopen jaren zeer achteruit gegaan en de bevolking gaf herhaaldelijk blijk van grote ontevredenheid middels massale protesten. Het is sinds enige maanden weer rustig want de boodschap was duidelijk en 'er wordt aan gewerkt'. Afhankelijk van wie er in 2012 aan de macht komt zullen de Dakarkids subsidie aanvragen beloond worden of niet. Daar kan Dakarkids dus niet op wachten. Dakarkids blijft dus afhankelijk van sponsors. In de afgelopen 2 jaar zijn de donaties aan Dakarkids steeds lager geworden. Dat is best wel te begrijpen. De kosten voor levensonderhoud in Europa zijn flink gestegen de salarissen echter niet en men is in West Europa meer gaan sparen 'want je weet maar nooit'. Gelukkig krijgen we wel steeds vaker goederen en werkmateriaal geschonken. En alles wat we niet moeten kopen in het zeer dure Dakar is ook een besparing.

Dakarkids heeft activiteiten op 4 locaties. Villa 1, Villa 2, de Dakarkids School en het Dakarkidsgebouw op het voetbal terrein. We gaan Villa 1 & 2 verlaten en vertrekken per oktober naar een nieuw onderkomen. De beneden etage is voor Villa 1 en de bovenetage is voor Villa 2. Deze nieuwe villa was oorspronkelijk bedoeld voor een in Amerika wonende Senegalese familie maar stond sinds 2 jaar in onafgebouwde staat omdat de familie in Amerika geen geld meer had voor de afbouw. Na pittige onderhandelingen heeft Dakarkids een huurcontract voor minimaal 5 jaar. Het huis staat in een wijk die nauwelijks geplaagd wordt door de voortdurende stroomonderbrekingen en de kosten besparing is circa 25% per maand. Belangrijker is echter de aanwezigheid van 2 tot 3 zeer prettige 1/2 persoons logeerkamers die tegen vergoeding bewoond kunnen worden door onze bezoekers. Per dag, week of langer en natuurlijk wordt iedereen opgehaald van het vliegveld wat op 10 taxi minuten afstand ligt. Eten en drinken wordt veilig en lekker in onze eigen keuken gemaakt maar kan ook lokaal genuttigd of ingekocht worden. Tickets boeken kan heel eenvoudig en goedkoop met www.budgetair.nl

Met de bezoekers inkomsten hopen wij dat de maandkosten van het nieuwe onderkomen geheel door bezoekers opgebracht zullen worden (mailtje naar dakarkids@gmail.com of klik op het brievenbusje rechts op de www.dakarkids.info pagina om te boeken). Het zijn ruime kamers met douche/toilet en wifi op nog geen 150 meter van het prachtige strand en anders is er het grote mooie dakterras met zicht op de oceaan en de wijk Layene. De kids wonen gescheiden dus de gasten zijn dichtbij maar hebben toch voldoende privacy en rust. De foto's laten het huis in 'verbouw' staat zien en zijn van begin augustus 2011.

Momenteel zijn we hard aan het werk in het grote nieuwe huis en vanaf november zal het bewoond gaan worden. Bezoekers uit Europa mogen 2x 23 kilo bagage meenemen en wij claimen met liefde de tweede koffer of tas voor materiaal wat wij uit Europa nodig hebben of geschonken hebben gekregen.

Kijk hier naar een serie foto's en mail ons voor meer informatie en boekingen. Gezellig wordt het zeker!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

plaats een reactie we horen graag van je!