vrijdag 27 mei 2011

dakarkids fondsenwerving 2011-2012
De Kids beleven steeds meer plezier aan het meedenken over de dakarkids promotie actie's. Het dagelijks opsmeren van huidverzorging is niet hun grootste hobby. Maar vanwege het zeeklimaat hard nodig. Het is ook een moment van zorg voor jezelf. En daar hebben zij vaak geen tijd voor, zeggen ze. In een Dakarkids opvanghuis leven gemiddeld 15 jongens. Sommige kids zijn tijdelijk geplaatst. Vanwege ziekte of als noodopvang. In de weekends worden een groot aantal kinderen ondergebracht bij 'warme' gastfamilies.

Het merendeel van de foto's is gemaakt door de kinderen zelf of door bezoekers uit binnen en buitenland. Er zit soms ook humor en vooral levensplezier in. Maar ook de realiteit van het (over)leven in een ontwikkelingsland. De deal tussen de Dakarkids en de organisatie is helder. Als de Kids niet meer bedelen dan doen wij dat voor hen. Zeg maar, bedelen op niveau. De Dakarkids organisatie is klein en werkt op vrijwillige basis. 3 betrokken lokale bestuursleden en een in Yoff wonende Nederlander. Daarnaast een grote schare van vrijwilligers. Bureaukosten zijn nihil.

Dagelijks wordt er een beroep gedaan op de Dakarkids medische post ook door kinderen of jonge moeders die niet in het project wonen of aan één van de Dakarkids schoolklassen of sportclubs deelnemen. Van pleisters tot medicijnen van wondbehandeling tot zware infecties. En daarnaast gewoonweg luisteren naar de vaak uiterst moeilijke omstandigheden waar de kinderen of jonge moeders in leven. Soms lukt het om de kinderen door te verwijzen naar het lokale ziekenhuis of een andere instantie. Het gaat dan meestal om een betaling waar geen geld voor is. Zorg is immers een luxe in Senegal.

Het effectieve bereik van Dakarkids is veel groter dan de foto's laten zien. Met opzet worden er zeer weinig foto's van volwassen getoond. Het gaat immers om de kinderen. Association Dakarkids kent bijna alle arme gezinnen in Yoff en zij kennen Dakarkids. Voordat er iemand geholpen wordt is gecontroleerd of de nodige hulp niet uit de familie of directe omgeving kan komen.

De Dakarkids voetbalclub is een buitengewoon goed 'controle filter' en is uitgegroeid tot de grootste voetbalschool van Yoff. De trainers en begeleiders melden herhaaldelijk kinderen aan voor ondersteuning. Niet alle Dakarkids komen uit Yoff. Sommige kinderen zijn verlaten of weggelopen en hebben niemand anders dan ons. In sommige gevallen sporen wij de familie op maar daar blijkt het veelal goed mis te zijn en heeft 'ons' kind nauwelijks tot geen kansen op een regulier bestaan.

Jaarlijks zetten wij een nieuwe Dakarkids promotie actie op met als doel om fondsen en materiaal te werven maar ook om te vertellen hoe het met Dakarkids gaat. Geld is belangrijk maar alles wat niet gekocht behoeft te worden is net zo waardevol en soms van veel hogere kwaliteit als het uit Europa komt. Wij proberen wel met 'stijl' te bedelen. Want kwaliteit in woorden en daden staat voorop bij Dakarkids. Dat gevoel voor kwaliteit ziet men na verloop van tijd ook bij de Kids en de vrijwilligers terug. En daar doen we het immers voor.

Dakarkids ziet donateurs niet als 'objecten' maar als partners waarvan hun betrokkenheid verder gaat dan een 'cadeau'. Dakarkids heeft een voorkeur voor personen die op gezette tijden naar het welzijn van de kinderen, ons en de projecten informeren. Die warme belangstelling is onze grootste motivator. Wij gebruiken die oprechte belangstelling ook op lokaal niveau. Wij laten iedereen weten dat ook anderen bijvoorbeeld uit Nederland, aan ons denken en dat wij dan natuurlijk wel moeten laten zien dat wij goed met die warme belangstelling om dienen te gaan. Bijvoorbeeld goede en zichtbare resultaten behalen.

Nog steeds zijn wij aan het sparen voor de opening van een Dakarkids Meisjeshuis. Zo'n opvanghuis kost 18.000 Euro per jaar. Behalve dat er dan ruimte is voor 12 tot 15 meisjes functioneert het huis meteen als sociaal centrum voor externe meisjes en jonge ongehuwde moeders. Een dergelijk project is uniek voor Senegal en dient er dan ook beslist te komen. De positie van meisjes is immers voortdurend in het geding. Zij kunnen zelden hun school afmaken en ook hun kinderrechten' worden vaak 'ontweken'.

Neem contact met ons op via dakarkids@gmail.com als je denkt dat je iets voor ons kan of wil betekenen. Dakarkids heeft een speciale projecten pdf waar alle actie's voor het a.s. jaar in beschreven zijn.Bezoekers zijn altijd welkom. Er kan ook bij ons gelogeerd worden voor korte of langere tijd

De Kids hebben een lief filmpje gemonteerd als bedank bericht 
bedoeld aan de donateurs:dakarkids villa 2 lunch / repasdakarkids.mamasport83 Dakarkids Baye Seydi architect

help them stay dakarkids.info80 Mamadou loves Rugby Dakarkids79 Dakarkids Yoff 3.70€ par jour78 Kosten Costs Frais Day & Jour Dakarkid
77 no worry relax dormir bien Dakarkids76 voetbalschoenen uit Nederland75 dakarkid adoption program74 colors kleuren couleurs Dakarkids73 Gora Dakarkid working travaille wil werken72 Sunday Zondag Dimanche Dakarkids
71 Mercie Margie Deymann par Lamine & Demba70 no fish pas de poisson pour Dakarkids a Yoff69 renovation vestiares DakarkidsMamaSport68 Tic & Tac = Knabbel & Babbel Dakarkids67 dakarkids&mamasport 2011 Sarr66 pause & cleaning at dakarkids

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

plaats een reactie we horen graag van je!